Якість

Щоб не плакати потім гіркими сльозами прочитайте інформацію з експлуатації, відходу й чищенню. Важливо знати, що деякі дублянки хімічному чищенню взагалі не підлягають. Якість вироблення можна визначити по гладкості шкірної тканини. Чим більш вона гладка й шовковиста, тем вище якість. Якщо вона «куйовдиться», виходить, вироблення не дуже й фарба на ній тримається неміцно.

На лицьовій стороні не повинне бути задирів, подряпин, сольових плям, жирового нальоту, слідів від фарби й клею. Спробуйте провести по дублянці пальцем або долонею, повинен залишитися чітко видимий слід. Верхня шкіряна тканина дублянки повинна бути м'якої, з рівномірним по всій площі ворсом. Якщо дублянка покрита водовідштовхувальної плівкою, від такого покриття очікується, що воно буде рівномірним, однотонним, еластичним, нелипким і стійким до сухого й мокрого тертя.

Одна з найважливіших деталей — це шви, вони в гарної дублянки — подвійні й повинні бути подвійними, без пропусків і захоплення волосся в шов. Інакше він може лопнути, шкірна тканина в цім місцях зіпсується. Не повинне бути перекосу сторін деталей — це може викликати деформацію дублянки. Не бійтеся пом'яти дублянку в руках — при гарному виробленні поверхня швидко розгладиться. Потягніть виріб руками за полу й за рукава — виріб не повинний розтягуватися. Фарбоване хутро повинен мати рівномірний колір на всіх деталях.

Понюхайте — не повинне бути різкого заходу хімікатів. Щоб визначити стійкість фарбування, слід провести по поверхні дублянки білою хусткою, якщо хустка зафарбується, значить незабаром і сама дублянка злиняє. Подивитеся, добре чи профарбований виріб. Найкраще визначити це можна, вивернувши його на виворіт. Фарба повинна повністю просочити шкіру. Якщо фарба лежить тільки на поверхневій стороні, то згодом на дублянці можуть проступити світлі плями або розлучення.

Ретельного огляду вимагає виворітна сторона виробу. Неприпустимі ділянки з відсутністю волосяного покривів (плішини) на внутрішній стороні виробу й усередині рукавів. Потягніть за волоски — вони не повинні залишитися у вас у руках. Після приміряння дублянку необхідно викласти на горизонтальну поверхню й переконатися, що основні її деталі не мають розтягань — виріб повинний рівно прилягати до горизонтальної поверхні, не утворюючи бугрів і опуклих ділянок.